Collegekankaat

Joustavia ja keskipaksuja kankaita joiden oikea puoli on sileää neulosta ja nurja puoli nykyään yleensä harjattu/nukattu. Harjaamaton toinen puoli on karkeampi mutta silloin kangas pysyy ohuempana.

Collegesta teet parhaat ja mukavimmat housut, pitkähihaiset paidat, hupparit, kokohaalarit ja mekot silloin kun haluat jotain vähän paksumpaa kuin trikoo.

Nykyään collegekankaat sisältävät jo usein jonkin verran elastaani, tehden niistä mukavan joustavat ja käytännölliset. Myös perinteinen 100% puuvillacollegelle löytyy käyttönsä, koska silloin kankaan voi pestä hieman kuumemmassa jolloin elastaani ei tule kärsimään pesuista. 


Joustocollegen neliöpaino on keskimäärin 245g/neliömetri, tämä on se normaali peruscollegen paksuus. Nurjan puolen nukkaaminen/harjaaminen ei vaikuta kankaan neliöpainoon vaan tekee kankaasta pörröisemmän ja pehmeämmän ja näin ollen myös hieman lämpöisemmän tuntuisen.

Ohuemmat (n. 220g/neliömetri) collegelaadut ovat samanpaksuisia kuin monet trikoot, mutta trikoista ne erottaa kankaan nurjan puolen rakenne, collegekankaalla ollen hieman epätasaisempi kuin trikoolla.

Collegekankaasta ei yleensä näy läpi, edes ohuemmista laaduista, koska langat ovat siinä ikäänkuin useammassa kerroksessa.